Top atrakcije in

izleti v okolici Bleda

TOP ATRAKCIJE

Bled z okolico Vam ponuja veliko možnosti za uživanje v čudovitih razgledih in naravnih in kulturnih zanimivostih. Če prihajate na dopust ali na izlet vsak lahko najde nekaj zanimivega zase. Seveda se po vseh sprehodih in aktivnostih ne pozabite napolniti želodčke- z najboljšo pico v Piceriji Rustika in znamenito Blejsko kremno rezino

Otok na blejskem jezeru

je ena najbolj prepoznavnih podob Slovenije. Na otoku je bilo nekoč svetišče boginje ljubezni Žive, danes pa tam stoji cerkvica Marije Pomagaj, z znamenitim zvonom želja. Po stopnicah (100 jih je) se povzpnete do cerkvice in pozvonite na zvon želja, ki po legendi izpolni vaše želje. Do otoka se lahko pripeljete s tradicionalno pletno, čolnom, SUPom ali pa kar zaplavate tja.

Blejski grad

Blejski grad stoji na mogočni skali 100m nad blejskim jezerom. Na gradu imate možnost spoznati tradicionalne postopke tiskanja v grajski tiskarni, kjer si lahko naredite tudi svoj spominski odtis, obiščete muzej, grajsko kovačnico in grajsko vinsko klet. Na grad se lahko podate peš po lepo urejeni pohodni poti ali pa se peljete s tradicionalno konjsko vprego.

POHODNE & RAZGLEDNE POTI

Bled z okolico Vam ponuja veliko možnosti za uživanje v čudovitih razgledih in naravnih in kulturnih zanimivostih. Če prihajate na dopust ali na izlet vsak lahko najde nekaj zanimivega zase. Seveda se po vseh sprehodih in aktivnostih ne pozabite napolniti želodčke- z najboljšo pico v Piceriji Rustika in znamenito Blejsko kremno rezino

Vzpon na Ojstrico in Osojnico

iz nabrežja blejskega jezera predstavljata razmeroma kratek, lahek in razgiban izlet v naravi, ki očara z izrednim razgledom na Blejsko jezero, Deželo in Karavankami v ozadju. Nedvomno ena najlepših scen za fotografiranje.

Hrib Straža

je izredna razgledna točka tik nad jezerom. Nanj se lahko povzpnete peš ali s sedežnico. Ljubitelji adrenalina se lahko spustite po poletni sankaški progi ali obiščete Pustolovski park.

Soteska Vintgar

Soteska Vintgar je ena najbolj znanih naravnih znamenitosti v bližini Bleda. 1,6 km dolga pot ob čisti in divji reki Radovni, njenimi tolmuni, slapovi in brzicami, se zaključi s 15 m visokim slapom Šum. Odlična izbira posebej v vročih poletnih dneh.

Pokljuška soteska

Dolga 2 km in v najslikovitejšem delu globoka 40 m. Poti za obiskovalce so speljane vse do najlepšega osrednjega dela. Glavne znamenitosti so stranska soteska, ki jo v dežju oživi 22 m slap, Pokljuška luknja – skalna udrtina z udrtim stropom, naravni most 24 m nad dnom ter tesne in zaokrožene ravnice.

Jama pod Babjim zobom

Jamo pod Babjim zobom krasijo kapniške tvorbe, med njimi kalcitni kristali, po katerih je jama najbolj znana. Do jame se vzpenjate po urejeni gozdni poti vanjo pa lahko vstopite z lokalnim vodnikom.

DOŽIVETJA IN TEMATSKE POTI

Zipline nad reko Savo Dolinka

Zipline nad reko Savo Dolinka je izbira za adrenalina željne obiskovalce. Po dolini nad reko se boste v družbi izkušenih vodnikov iz roba na rob spuščali po sedmih jeklenicah. Zaradi izjemnih naravnih vrednot v osrednjem delu je dolina zaščitena kot naravni spomenik in je del Nature 2000.

Turistična agencija 3GLAV ADVENTURES

Če ste avanturist je to prava agencija za vas. Ponujajo vam nepozabne dogodivščine v srcu TNPja- Triglavskega narodnega parka.

Rafting

Tik ob Bledu teče alpska reka Sava Dolinka, ki s svojimi lepotami in brzicami vabi na zabaven rafting spust. Poleg doživetja na brzicah in osvežilnem plavanju v bistri reki, rafting po Savi Dolinki udeležencem ponuja tudi občudovanje neokrnjene narave. V zgornjem delu izleta je reka namreč težje dostopna in še vedno precej neokrnjena. Ta del se imenuje Brje in je zavarovan kot naravni spomenik.

Soteskanje

Soteskanje je ena najbolj priljubljenih vodenih aktivnosti na Bledu in v okolici. Dinamično kombinacijo zabavnih aktivnosti na prostem smo povezali v adrenalinski izlet. Vključuje kratek pohod do vstopnega mesta in vznemirljiv spust skozi sotesko, polno skokov, spustov po vrveh in drsenja po naravnih toboganih. Soteskanje je poldnevni izlet z vpogledom v skrite kotičke narave v okolici Bleda, hkrati pa edinstvena priložnost za prve korake v svet adrenalinskih vodnih aktivnosti v spremstvu izkušenih lokalnih vodnikov.

Mali pustolovci

Učenje s pomočjo pravljic, domišljije, gibanja in čutenja je nekaj, kar otroke spodbuja k raziskovanju. Pustolovski nahrbtniki so kot nalašč narejeni za aktivne družine, ki cenijo skupne trenutke v naravi.

Začarani gozd

Začaran gozd je pustolovščina za vso družino. Pot vijuga po gozdu hriba Hom nad Zasipom pri Bledu in je dolga 2.2 km. Za pot potrebujete nahrbtnik Začaranega gozda, v katerem najdete knjižico z zgodbo, volčjo leseno zapestnico in ogrlico, masko volka iz filca in pisalo Začaranega gozda. Lahko jo na pot mahnete samo s knjižico. Kot volčja družina boste preko zgodb, namigov in nalog odkrili ime in priimek glavnega rabarja, ki nagaja gozdnim živalim in vaščanom.

Poleti so na Bledu in v okolici aktualni še:

soteskanje ali canjoning, rafting, poleti z balonom, golf, kolesarjenje, kopanje, pustolovski park, ribolov, pohodništvo, veslanje itd.

Pozimi pa:

smučanje, tek na smučeh (Pokljuka), ledeno plezanje, drsanje, sankanje, krpljanje

KOLESARSKI IZLETI

Idilične vasice Selo, Ribno, Koritno, Bodešče, Rečica, Zasip so kot nalašč odlične točke za raziskovanje na kolesu. Ustavite se lahko pri čebelarju na Selu, se ohladite v reki Savi pri Ribnem, obiščete cerkvico sv. Lenarta v Bodeščah, se ustavite na železniški postaji na Rečici in zaključite z vzponom na razgledno točko pri cerkvici sv. Katarine na Homu pri Zasipu.

Kolesarjenje po dolini reke Radovne je primerno za vsakogar. Pot vas vodi od vasi Krnica do muzejsko urejene Pocarjeve domačije, ki je ena najstarejših ohranjenih v Triglavskem narodnem parku. Ob poti si lahko ogledate 500 let staro Gogalovo lipo, Napoleonov kamen iz časa Ilirskih provinc, kraški izvir Lipnik, jezero Kreda in se ustavite na odličnih ajdovih štrukljih pri Psanku. 

Radovljica z okolico ponuja razgibano kolesarjenje ter spoznavanje naravne in kulturne dediščine. Pokukajte v staro mestno jedro Radovljice, obiščite Avsenikov muzej v Begunjah, raziščite Kašarijo in rojstne kraje pomembnih slovenskih mož kot so France Prešeren, Matija Čop, Janez Jalen, Fran Saleški Finžgar in Anton Janša.

Če iščete aktiven oddih ali enostavno samo uživanje v naravi in vseh njenih danostih, je Bled kot nalašč za vas. Srčno vabljeni!

Delovni čas

Ned. - Čet.: 12:00 - 21:00
Pet. - Sob.: 12:00 - 22.00

Pišite nam:
picerijarustikabled@gmail.com

Dostava

Delovni čas dostave:
Ned. - Čet.: 12:00 - 20:30
Pet. - Sob.: 12:00 - 21:30

Telefon: 04 5768 900
Mobilni Telefon: 051 812 300
Naročila sprejemamo
SAMO PO TELEFONU!

OCENITE NAS

DOSTAVA
Call Now Button